Elina Henttonen

Perustin Valtaamon vuonna 2013 yhdessä kollegani ja ystäväni Kirsi LaPointen kanssa. Olin tällöin työskennellyt yli kymmenen vuotta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtamisen ja organisaatioiden tutkijana ja opettaja ja tein post doc -tutkimustani. Rakastin yliopistotyötä, mutta halusin myös osallistua konkreettisemmin työelämän kehittämiseen. Niinpä ryhdyimme rakentamaan tutkimuspohjaisia työn mielekkyyteen, työkäytäntöjen kehittämiseen, ammatillisen toimijuuden vahvistamiseen ja työhyvinvointiin keskittyviä palveluita. Työ vei mennessään ja nyt olen jo yli kymmenen vuoden ajan saanut kouluttaa, valmentaa ja ohjata erilaisia organisaatioita, yhteisöjä, tiimejä ja ammattilaisia työelämätaidoissa ja työhyvinvoinnissa. Minut tunnetaan työelämän arvoperustan ja työkäytäntöjen kriittisenä uudistajana ja olen kirjoittanut ja toimittanut näistä aiheista useita kirjoja ja oppaita.

Matkan varrella erityisesti dialogista on tullut keskeinen osa sekä työni sisältöä että työotettani. Dialogi on läsnä työssäni sekä yhteisöjen vuorovaikutustaitojen ja tiimien toiminnan näkökulmasta, mutta myös laajempana yhteiskunnallisena kysymyksenä. Olen kiinnostunut dialogin merkityksestä ja muutosvoimasta yhteisöissä ja yhteiskunnassa. Osana muun muassa Kansallisia dialogeja, Poikkeusajan dialogeja, Maahanmuuttodialogeja ja Demokratian puolustusdialogeja olemme kehittäneet uudenlaisia tapoja analysoida laajoja dialogiaineistoja ja hyödyntää dialogista kokemustietoa päätöksenteossa ja julkisten palveluiden kehittämisessä.

Työssäni yhdistän pedagogisen osaamiseni ja kokemukseni koulutusohjelmien suunnittelusta ja toteutuksesta tutkijan analyyttiseen otteeseen sekä dialogin ja yhdessä tekemisen voimaan. Voit tutustua kirjoihini ja muihin julkaisuihini Kirjastossa ja lukea lisää palveluistamme ja dialogityöstämme. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat pohtia yhdessä miten voin olla avuksi tai miten teidän yhteisössänne voidaan vahvistaa dialogisuutta ja työn mielekkyyttä. 

.

Yhteystiedot

Valtaamo Oy

Y-tunnus 2128104-0

Elina Henttonen, KTT

050 546 9251

elina@valtaamo.fi

facebook.com/valtaamo

twitter.com/valtaamo

 

Rekisteriseloste